browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Lärarfacken kritiska mot läxhjälp

Posted by on februari 12, 2013

Båda de två stora lärarfacken har gjort undersökningar bland sina medlemmar och resultatet är detsamma – lärarna tycker inte reformen som ger rut-avdrag för läxhjälp.

Lärarnas Riksförbund gjorde en emailundersökning som 3762 personer svarade på. Av dessa var det 60% som var emot Rut-avdraget. Även en majoritet från det andra facket Lärarförbundet var negativa vilket ordförande i Lärarförbundet förstår:

I stället för att satsa på skolan som helhet gör man en sådan här reform som inte främjar nationell likvärdighet. Det är en viktig principfråga för oss att det inte ska spela någon roll var eller i vilken familj man är född för att ha rätt till samma undervisning.

Personligen anser jag att fler har råd att köpa läxhjälp när den nu blir hälften så billig. Detta underlättar för fler att anlita läxhjälp vilket alltså skulle utjämna klyftorna. Men enligt Mette som är ordförandra i Lärarförbundet är det bättre att inte någon ska få hjälp. Vi är av olika åsikter hon och jag…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>