browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

sponsrad video- Brist på lärare- då vikarierar kändisar

Posted by on september 17, 2013


Detta är ett sponsrat inlägg!

Äntligen någon som sätter fingret på det stora problem vi har i skolorna idag. Någon som lyfter orsaken till att betygen rör sig nedåt och behovet av extrahjälp bara ökar. Jag gillar filmen skarpt då detta är ett stort problem i skolan idag.
Har själv jobbat som lärare i fem år innan jag valde en annan väg att gå på arbetsmarknaden. Men kallet finns kvar inom mig vilket inte minst syns på denna webplats. För det är något alldeles speciellt att se en elev knäcka koden. När han eller hon förstår hur problemet ska lösas oavsett om det handlar om mattematik eller Wasas framtåg i Sverige. Att förstå sammanhanget tycker jag är det allra viktigaste och det är också så de lärare som jag tyckt om mest jobbat. Men det är också sammanhanget som många elever idag tappar. Med vikarierande lärare som vickar ett halvår för att sedan tas över av en ny vikari blir det inget sammanhang – inte någon röd tråd att följa. Det är problemet med för få som vill jobba som lärare. Bara på några år har yrket tappat enormt i status och färre vill utbilda sig vidare för att leda våra ungdomar vidare i kunskapens djungel. Men hur trenden ska vändas? Det är svårt att svara på. Det blir som en ond spiral. Färre lärare ger sämre utbildning. Sämre utbildning skapar mer oro skolorna vilket gör att färre vill bli lärare. Var i kedjan går det att bryta mönstret?

Comments are closed.